Arkitekter nytænker klassisk parcelhus

I samarbejde med arkitektfirmaet Nodo Arkitekter nytænker Lasse Larsen Huse nu det klassiske 70’er-parcelhus. Det sker med familievillaen Patio, der kombinerer det klassiske sadeltag med en forskudt kip, en fleksibel ruminddeling og stor fokus på uderummet.

”Patio er på én gang klassisk og nytænkende, fordi villaen genfortolker den danske parcelhustradition, som vi alle kender fra 1970’erne. Vi glæder os til at præsentere huset for publikum på Byg og Bo,” siger adm. direktør Allan B. Laursen fra Lasse Larsen Huse.

Perfekt til børnefamilier

Familievillaen er inddelt i en børnezone, en opholdszone og en forældrezone med mulighed for babyværelse. Villaen har store ovenlysvinduer i midten af alrummet, og der er skrålofter i de fælles opholdsrum.

”Den fleksible ruminddeling med multirum og/eller op til 4 værelser gør huset perfekt til børnefamilier. Arkitekturen går imod den kubiske stil, der er populær for tiden, og sadeltaget med øget lofthøjde giver en hyggelig stemning indenfor.” siger arkitekt Louise Balle fra Nodo Arkitekter.

Detaljer, som sidde nicher i børneværelse, muret bænk imellem alrum og stue og overdækket indgangsparti er tænkt ind i husets indretning og arkitektur.

Uderummet i fokus

Arkitekterne har lagt stor vægt på at integrere inderummet og uderummet i huset, (derfra navnet ”Patio”) med to store terrasser, hvoraf den ene er overdækket og den anden udstyret med et havehus.

”Inspirationen til den overdækkede terrasse kommer fra Sydeuropa, og målet er at forlænge udesæsonen og give mulighed for terrasseliv året rundt. Ovenlysvinduerne giver samtidig masser af lys, der bringer uderummet indenfor i huset,” siger Louise Balle.

Patio har dobbelt carport, og køber har mulighed for at have indflydelse på materialevalg. Husets størrelse og ruminddeling kan ændres efter ønske.