Byggeprocessen fra start til slut

Når byggegrunden er på plads, er næste skridt at få bygget drømmehuset. Og det er faktisk langt fra så uoverskuelig en proces, som mange tror. De fleste byggefirmaer følger den samme fremgangsmåde, og med et velrenommeret et af slagsen i ryggen, er I garanteret et trygt forløb fra start til slut.

På et indledende byggemøde ser I sammen med en konsulent fra byggefirmaet nærmere på jeres boligønsker og -krav i forhold til grundens muligheder og eventuelle begrænsninger i lokalplanen. Det er også her, I vælger materialer.

Byggefirmaet udarbejder et entreprisetilbud, og efter jeres accept udfærdiges kontrakten.

En arkitekt eller byggekonsulent rådgiver jer om husets placering på grunden i forhold til tilkørselsforhold og verdenshjørnerne. Afhængig af placeringen kan det give ekstra omkostninger, f.eks. på grund af niveauforskelle.

I godkender husets plan-, facade- og detaljetegninger i forhold til eventuelle ændringer, I har haft til den originale arkitektur. Herefter udarbejder byggefirmaet projekteringen, og sender den til kommunen for at indhente tilladelse til at bygge. Kommunen vurderer bl.a., om byggeriet opfylder bygningsreglementet og eksisterende krav til byggelinier i området.

En del byggefirmaer samarbejder med rådgivende ingeniører, som udarbejder en komplet rapport over alle husets detaljer – en ekstra sikkerhed for at alt er gennemtænkt fra kælder til kvist.

Inden det første spadestik tages, mødes I med byggekonsulenten for at aftale og godkende de sidste konkrete detaljer omkring materialer.

De fleste byggefirmaer har tilknyttet en byggeleder, som har ansvaret for, at byggeriet forløber planmæssigt:

  • Fundamentet støbes
  • Bagmure rejses
  • Spærene rejses
  • Vinduer sættes i
  • Undertaget lægges på
  • Skalmuren opføres
  • Taget lægges, og der monteres tagrender
  • Huset udtørres indvendigt
  • Al indvendigt arbejde går i gang (murer/tømrer/VVS/el)

Inden det første spadestik tages, mødes I med byggekonsulenten for at aftale og godkende de sidste konkrete detaljer omkring materialer.

Tillykke! Jeres drømmehus er nu klar til indflytning, og I får nøglerne overdraget fra byggefirmaet.

Mange byggefirmaer tilbyder en 1-årig gennemgang, så eventuelle fejl og mangler, der er dukket op, kan rettes.

Inspiration

6 gode råd, når I skal i gang med at anlægge jeres nye have

Læs mere

Havearkitektens tips for begyndere

Læs mere

Intelligent nybyg

Læs mere

Vælg grund med omhu

Læs mere

Find vej

Centralt placeret i Jylland – i 2024 nærmere bestemt på Hvedebakken 103-115 i Hammel – byder vi jer indenfor i 7 drømmehuse.

Horsens

< 50 km

Århus

< 30 km

Skanderborg

< 30 km

Samarbejdspartnere