Tag banken med på råd,
inden du bygger nyt

Går du med tanker om at bygge nyt hus, er det en god ide at starte med at tage en snak med banken. Det er vigtigt at få rådgivning om byggeprojektet, de forskellige finansieringsmuligheder og konsekvenserne for din økonomi.

Bug nyt og spar penge

Vælger du at bygge et nyt hus frem for at købe et gammelt, har du mulighed for selv at bestemme. Du har medindflydelse på materialevalg og indretning, og dermed kan du vælge den løsning, der passer bedst til din økonomi, dine behov og drømme. Samtidig har nybyggede huse oftest lavere energiforbrug og lavere vedligeholdelsesudgifter de første mange år. Besparelser som kan betyde, at du muligvis kan låne til mere eller have et større økonomisk råderum i forhold til, hvis du havde købt et gammelt hus med højt energiforbrug og løbende vedligeholdelse.

Hvad har du råd til?

Det første skridt er at få afklaret, hvor meget du har råd til at bygge for. Drømmehuset kan nemt ende som det modsatte, hvis økonomien er så stram, at der ikke er råd til f.eks. en biograftur eller reparation af bilen. Der findes ikke en tommelfingerregel for, hvor stort rådighedsbeløbet skal være, når alle dine faste udgifter er betalt. Det afhænger helt af dine forventninger og forbrug. Et godt råd er at tage udgangspunkt i dit nuværende budget. Har du mulighed for at leve, som du gør i dag, når huset er bygget, eller skal der skæres i forbruget. Har du råd til at spare op? Et møde med Nordea kan give dig overblikket over din økonomi både før og efter, huset står færdigt. Vi kan fortælle dig, hvad du har råd til, så du ved, hvilke rammer, du kan agere inden for. Måske du har råd til mere, end du tror?

Balance i din økonomi

I Nordea rådgiver vi ud fra et helhedssyn på din økonomi for at sikre en optimal balance imellem de forskellige dele af økonomien. Typisk er boligen grundstammen i økonomien og den post, der fylder mest i budgettet, men der kan også være store fordele ved at se på boligøkonomi i forhold til f.eks. opsparing, forsikringer, investeringer, pensionsordninger og forbrug.

Nordeas byggerådgivning

Der er rigtig mange ting, du skal forholde dig til ved selve byggeriet. Hvilken grund skal du bygge på, hvilket byggefirma skal du vælge, og hvilket hus drømmer du om.

Vælger du at få dit byggeprojekt finansieret i Nordea, vælger du kvalitet og tryghed til. I Nordea varetages rådgivningen om finansiering af byggeprojekter af en boligrådgiver i samarbejde med din bankrådgiver. Du bygger nok kun hus én gang i livet – men vores boligrådgivere rådgiver om finansiering af byggeri hver eneste dag. Boligrådgiveren trækker på sin erfaring fra tidligere, og videregiver den til dig, så det skaber mest mulig værdi for dit byggeri. Nordeas boligrådgivere fungerer både som specialister i boligfinansiering og i forhold til de valg, du skal træffe. Vi tilbyder at udarbejde en finansieringsplan, så du har et samlet overblik over, hvor meget byggeriet forventes at koste, og hvordan du får det betalt. På udgiftssiden kan der fx være grundkøb, tilslutningsafgifter, diverse attester, forsikringer, entreprisekontrakt, haveanlæg og flytteomkostninger. På indtægtssiden får du overblik over, hvordan udgifterne finansieres.

.... og et budget

Ud fra finansieringsplanen laver vi i samarbejde et budget, så du har overblik over de månedlige udgifter og dit fremtidige rådighedsbeløb. Der tages her højde for de ændringer, som den nye bolig fører med sig.

Søg også andre steder

Vi anbefaler dig altid at søge rådgivning fra f.eks. en advokat og en byggesagkyndig. Advokaten rådgiver dig omkring det juridiske indhold i de forskellige aftaler, f.eks. købsaftalen på grunden og entreprisekontrakten. Måske er byggeprojektet også anledningen til, at du har behov for at få oprettet et testamente. En byggesagkyndig kan give dig gode råd i projekteringsfasen og hjælpe dig med løbende at tjekke kvaliteten af byggefirmaets arbejde.

Det er vigtigt, at byggeprojektet er bæredygtigt fra start til slut, så drømmen bliver til virkelighed.

Inspiration

Havearkitektens tips for begyndere

Læs mere

Vælg grund med omhu

Læs mere

Byggeprocessen fra start til slut

Læs mere

Intelligent nybyg

Læs mere

Find vej

Centralt placeret i Jylland – i 2024 nærmere bestemt på Hvedebakken 103-115 i Hammel – byder vi jer indenfor i 7 drømmehuse.

Horsens

< 50 km

Århus

< 30 km

Skanderborg

< 30 km

Samarbejdspartnere