Inspiration

Vælger du at bygge et nyt hus frem for at købe et gammelt, har du mulighed for selv at bestemme det meste.

Du har medindflydelse på materialevalg og indretning, og dermed kan du vælge den løsning, der passer bedst til din økonomi samt dine behov og drømme.Lys giver livskvalitet

Lys giver livskvalitet

Mennesker er afhængige af lys, og den bedste lyskilde er gratis og kommer fra oven. Men hvordan sikrer man sig at få mest muligt lys ind i sin bolig, og hvordan tænker man det optimale lysindfald ind i sit byggeprojekt?

Læs artikel

Tag banken med på råd

Tag banken med på råd

Går du med tanker om at bygge nyt hus, er det en god ide at starte med at tage en snak med banken. Det er vigtigt at få rådgivning om byggeprojektet, de forskellige finansieringsmuligheder og konsekvenserne for din økonomi.

Læs artikel

Byggeprocessen fra start til slut

Byggeprocessen fra start til slut

Når byggegrunden er på plads, er næste skridt at få bygget drømmehuset. Og det er faktisk langt fra så uoverskuelig en proces, som mange tror. De fleste byggefirmaer følger den samme fremgangsmåde, og med et velrenommeret et af slagsen i ryggen er I garanteret et trygt forløb fra start til slut.

Læs artikel

Vælg grund med omhu

Vælg grund med omhu

Der er god grund til at tænke sig om, inden man skriver under på en byggegrund. Først og fremmest handler det naturligvis om at pejle sig ind på et område, der matcher behov og ønsker. Men ligeså vigtigt er det at tjekke -afgifter og jordbund, inden man forelsker sig i en specifik grund. Begge kan nemlig byde på kedelige økonomiske overraskelser.

Læs artikel

Intelligent nybyg

Intelligent nybyg

Står man over for at bygge sit drømmehus, er der en mængde overvejelser, man skal gøre sig. En relativ ny mulighed at tage i betragtning er at indbygge it i det nye hjem. It-spåmanden Preben Mejer, der startede både DanaData og TDC Internet, fortæller om nogle af de muligheder, man har som nybygger.

Læs artikel

Havearkitektens tips for begyndere

Havearkitektens tips for begyndere

Når drømmehuset er bygget, og turen kommer til haven, der skal anlægges, kan det være svært at vide, hvor man skal starte. Havearkitekt Hanne Lynge Jacobsen fra Havearkitektgruppen giver her tips og idéer til, hvordan man griber det an, og hvilke faldgruber man helst skal undgå.

Læs artikel

6 gode råd til anlæg af ny have

6 gode råd til anlæg af ny have

At indrette en ny have er en fantastisk mulighed for at skabe et uderum der passer familiens behov og skaber rum til aktiviteter året rundt. For alt efter familiens behov, tid og interesser kan vi tænke i naturhave, prydhave, legeplads til børnene, bålplads, urtehave, gangstier, små oaser af smukke blomster, springvand, forskellige terrasser, udekøkken osv, osv.

Læs artikel